TWI Job Instruktion

TWI Job Instruktion
TWI Job Instruktion

Vejen til effektivitet er at uddanne sine medarbejdere til at gøre deres arbejde korrekt, sikkert og samvittighedsfuldt

Beskrivelse af TWI Job Instruktion

Standardiseret arbejde er bredt anerkendt som en hjørnesten i enhver Lean-transformation. TWI Job Instruktion er anerkendt for at skabe et solidt fundament for et standardiseret arbejde igennem medarbejderuddannelse.

Enhver vellykket validering af, at en opgave er udført i forhold til standarden, er en bekræftelse af, at arbejdet er korrekt udført, at medarbejderen er tilstrækkeligt uddannet, og at driftsbetingelserne er normale.

Standardiseret arbejde giver et fundament, som tydeligt viser afvigelser fra disse ønskede betingelser, så man hurtigt kan opdage og rette eventuelle afvigelser. Det giver også det bedste grundlag for løbende forbedringer eller på japansk: Kaizen.

“Where there is no standard, there can be no improvement. For these reasons, standards are the basis for both maintenance and improvement.”

af Masaaki Imai, kilde fra bogen: Gemba Kaizen

Dette kursus vil give et overblik over TWI med fokus på Job Instruktion-programmet.

Jobtræning er en måde til at få en person til at hurtigt at huske, hvordan et job udføres korrekt, sikkert, og samvittighedsfuldt. TWI Job Instruktion (TWI JI) danner grundlag for øget arbejdsglæde, løbende forbedringer og problemløsning.

"Hvis medarbejderen ikke har lært, har træneren ikke trænet" TWI JI Mantraet

Fordele:

Du vil lære, hvordan alle elementer af TWI hjælper en organisation i at skabe kvalificerede og engagerede arbejds-teams, der er i stand til effektivt at løse problemer inden for deres ansvarsområde. Du vil forstå principperne for TWI Job Instruktion, og hvorfor struktureret on-the-job-træning og coaching er så effektivt.

Kursusstrukturen

Kurset gennemføres med 5*2 timer, dvs. 2 timer hver dag over en uge. Indholdet er en blanding af forelæsninger, diskussioner og praktiske øvelser. Efter kursustimerne anbefales det at gennemføre TWI JI opfølgnings-coaching, der er tilpasset jeres TWI implementering.

I vil lære:

 • De fem basale behov for en Supervisor
 • Hvordan man planlægger træning (trænings-tidsplanen)
 • Hvordan man laver job-opdelinger
 • Hvordan man forbereder sig inden man instruerer efter TWI 4-trins metoden
 • Hvordan man instruerer ved hjælp af TWI JI 4-trins metoden
  • Trin 1. Forbered medarbejderen
  • Trin 2. Præsenter jobbet
  • Trin 3. Afprøv jobbet
  • Trin 4. Opfølgning