TWI Job Sikkerhed

TWI Job Sikkerhed
TWI Job Sikkerhed

Vejen til at skabe og opretholde et sundt og sikkert arbejdsmiljø

TWI Job Sikkerhed (JS) er den del af TWI, der giver en systematisk tilgang til at identificere og fjerne de årsager, der fører til ulykker. TWI JS var ikke et af de oprindelige TWI programmer, der blev udviklet under Anden Verdenskrig. Programmet blev udviklet af japanerne i samarbejde med amerikanerne i Japan efter krigen, og langt senere igen bragt tilbage til USA af Patrick Graupp fra TWI Institute (tidligere fra Sanyo, Japan).

Tilgangen i TWI JS er, at sikkerhedshændelser ikke bare sker. De er forårsaget af ting: dele og materialer, faciliteter, redskaber/maskiner, arbejdsformer eller miljø. De kan også være forårsaget af folk på grund af deres mentale eller fysiske tilstand, arbejdsholdninger og metoder, brug af personlige værnemidler, og uddannelsesniveau eller timingen og miljø i selve arbejdet. TWI Job Sikkerhed lærer Supervisoren at analysere disse faktorer til at spotte og fjerne årsagerne til ulykkerne, før de sker. Ligesom de andre TWI-programmer er der en 4-trins metode, som også nemt kan tages med i form af et kort efterfølgende.

De fire trin i TWI Job Sikkerhed :

  •     Trin 1. Spot årsagerne til faren
  •     Trin 2. Beslut modforanstaltningerne
  •     Trin 3. Gennemfør modforanstaltningerne
  •     Trin 4. Undersøg resultater

Jeres Supervisorer vil blive undervist i, hvordan de spotter hvert trin på vejen til finde kilden til en mulig ulykke og sørge for, at det aldrig vil ske (igen).